Egy szelet mogyorós csokoládétorta tökéletes kiegészítője lehet egy csésze kávénak. Készítsd el és élvezd az ízeket!
Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
Béleld ki a tortaformákat sütőpapírral.
A vajat és a cukrot keverd könnyűre és habosra, majd egyenként add hozzá a tojásokat.
Közben a mogyorólisztet, a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót keverd össze egy tálban.
Keverd össze az espressót a tejjel egy kancsóban. A lisztes keveréket és a tejes keveréket felváltva adagold a vajas keverékhez, majd keverd az egészet simára.
Oszd el a tésztát a két formában és süsd őket körülbelül 40 percig. Hagyd kihűlni egy rácson.
Közben készítsd el a csokoládémázat. A vajat, a porcukrot és a csokoládékrémet keverd krémesre.
Helyezd az egyik süteményt egy tányérra. Fedd be egy réteg csokoládémázzal, és szórd meg a csokoládéforgács 2/3-ával. Ezután helyezd rá a másik tortalapot. Borítsd be a maradék csokoládémázzal, majd szórd meg a mogyoróval és a maradék csokoládéval.
Igyál egy csésze kávét és... élvezd az ízek harmóniáját !