Nincs ötleted, milyen desszerttel koronázd meg a karácsonyi vacsorát? Van egy ötletünk: ezzel a kifinomult, légiesen könnyű habtortával, amit még különlegeebbé tesz a kávé aromája.
Válaszd el a fehérjét az 5 tojás sárgájától, majd öntsd a tojásfehérjét a keverőedénybe, és lassan keverd össze! A habverőt fokozatosan állítsd magasabb fokozatra és addig keverd, amíg a tojásfehérje kemény nem lesz.
Rajzolj egy 24 cm átmérőjű kört a sütőpapírra, és tedd egy tepsire!
Ezután kanalanként add hozzá a cukor-kávé keveréket, miközben tovább kevered a habverővel. Ha a keverék megszilárdul és barna színűvé válik, óvatosan keverd hozzá a fehérborecetet és a kukoricakeményítőt!
Egy tálban keverd össze a kávéport és a cukrot!
A sütőt melegítsd elő 180, vagy légkeverés esetén 165 fokra!
A masszát kör alakban a kanalazd a tepsibe és simítsd el a tetejét! Helyezd a tepsit a sütőbe és vedd le a hőmérsékletet 135, légkeveréses esetén 120 fokra!
A citrommal zsírtalanítsd ki a keverőedényt, majd töröld szárazra papírtörlővel/konyharuhával!
Süsd egy órát a sütőben, majd az ajtót nyitva hagyva hagyd kihűlni a pavlovát!
Végül pedig verd kemény habbá a tejszínt és óvatosan forgasd rá a torta tetejére! Díszítésnek szitálj kakaóport a tortára és díszítsd bogyós gyümölcsökkel!