![Douwe Egberts Omnia logo](/siteassets/omnia_logo-with-aroma-lady_rgb_transparent-background.png)
Valami finomságot keresel a délutáni kávéd mellé? Akkor próbáld ki ezt a karamellás banántortát, amelyen az eszpresszós cukormáz tökéletes kombinációt alkot egy csésze D.E Omnia kávéval!
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tortaformákat béleljük ki sütőpapírral.
A habverővel habosra keverjük a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, egy újabb tojás hozzáadása előtt mindig alaposan verjük fel.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. A tejet és a lisztet felváltva, fokozatosan keverjük a masszához.
Osszuk el a tésztát a tortafromák között és nagyjából 30 perc alatt süssük aranybarnára. Akkor lesz készen, amikor a tészta már nem ragad, ha megszúrjuk. Hagyjuk kicsit hűlni!
Közben elkészítjük a cukormázt. Ehhez a vajat a porcukorral és az eszpresszóval habosra keverjük.
A diót egy serpenyőben megpirítjuk, és durvára aprítjuk. A banánt szeletekre vágjuk.
A két tortát vízszintesen kettévágjuk. Az első felét megkenjük egy réteg karamellel, egy réteg kávés cukormázzal, a tetejét pedig megszórjuk banánszeletekkel és dióval. Ráhelyezünk egy második tortaréteget és ugyanezt megismételjük kétszer.
Ezután bevonjuk a torta külsejét és tetejét cukormázzal. A tetejét dióval, banánszeletekkel és csokireszelékkel díszítjük.
Tökéletes párosítás egy csésze kávé mellé.