Matchaccino

Adagok: 1 adaghoz
Elkészítési idő:
5 perc

Manapság rengeteg helyen találkozhatunk a matchával, a porrá őrölt zöld tea már itthon is rendkívül népszerű. Egy kis matcha porral még a már klasszikusnak számító cappuccinónak is adhatsz egy kis csavart, ha a szimpla tejhabréteg helyett egy matcha habréteggel koronázod meg.

Hozzávalók

  • egy csésze D. E Omnia espresso
  • 150 - 200 ml tej
  • 1-3 teáskanál matcha por

Elkészítés

  1. 01

    Főzz egy csésze Douwe Egberts Omnia espressót.

  2. 02

    A tejet a szokásos módon melegítsd fel.

  3. 03

    Amikor a tej már meleg, add hozzá a matchát. Először egy evőkanálnyit, majd kóstold meg, hogy szeretnél-e többet hozzáadni. Jól keverd meg, hogy az összes matcha feloldódjon, utána habosítsd tovább a tejet!

  4. 04

    Kanalazd a kész tejhabot a kávéra, és már készen is vagy!

  5. 05

    Tipp: Először önts egy kevés tejet a matcha porhoz, és készíts belőle pasztát, így biztos, hogy nem lesz csomós.