Nem minden kávétermésnek, zöld kávétételnek van pontosan ugyanolyan íze, de azt szeretnénk, ha minden kávécsomag a tőle megszokott ízélményt nyújtaná. Erre nyújt megoldást a receptúra megalkotása! A receptúra a különböző kávéfajták kombinálása egy adott íz kialakításához, például, ha intenzív vagy lágy, lekerekített ízeket akarunk létrehozni. Minden kávékeveréknek más az íze, ezért szakértőink által, gondos figyelemmel kerül összeállításra.

Miért fontos lépés a kávé receprútájának kialakítása a kávékészítés folyamatában?

A kávé egy természetes ital, amely a kávécserje terméséből készül. A kávéültetvények erősen függnek az éghajlattól és az évszakoktól. Minden évszak más és más, ami azt jelenti, hogy az íz is változik az egyes kávéültetvényeken. Annak érdekében, hogy minden csésze kávé íze azonos legyen, a különböző ültetvényekről származó kávészemeket összekeverik. Az úgynevezett "melangeur" különböző ültetvényekről származó kávészemeket egyesít egyfajta keverékké. A szakértő pontosan tudja a keverékenkénti megfelelő arányokat. Mivel ez határozza meg a kávé ízét és illatát, ez egy fontos lépés a gyártási folyamatban.

Hogyan garantálja a Douwe Egberts Omnia a minőséget?

Az egyik blend (receptúra) lehet enyhén édes vagy keserű, míg egy másik intenzív ízeket tartalmazhat. Így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő ízt. A blend minőségének garantálása érdekében a kávékat először mindig mesterkeverőink tesztelik, így biztosítva, hogy minden csésze Douwe Egberts Omnia kávé ugyanolyan magas minőségű és ellenállhatatlan aromájú legyen, mint az előző.