Mogyorós csokoládétorta

Elkészítési idő:
30 perc
Teljes idő:
70 perc
Eszközök
  • két 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma
  • sütőpapír

Egy szelet mogyorós csokoládétorta tökéletes kiegészítője lehet egy csésze kávénak. Készítsd el és élvezd az ízeket!

Hozzávalók

  • 150 g liszt (a tortához)
  • 200 g pörkölt és finomra őrölt mogyoró vagy mogyoróliszt (a tortához)
  • 40 g kakaó (a tortához)
  • 150 g cukor (a tortához)
  • 1,5 evőkanál sütőpor (a tortához)
  • 125 g vaj (a tortához)
  • 3 tojás (a tortához)
  • 125 ml D.E Omnia espresso (a tortához)
  • 125 ml tej (a tortához)
  • 200 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 60 g porcukor (a díszítéshez)
  • 150 g csokoládékrém (a díszítéshez)
  • 100 g pörkölt mogyoró (a díszítéshez)
  • 150 g étcsokoládé, durvára aprítva (csokoládéforgács)(a díszítéshez)

Elkészítés

  1. 01

    Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.

  2. 02

    Béleld ki a tortaformákat sütőpapírral.

  3. 03

    A vajat és a cukrot keverd könnyűre és habosra, majd egyenként add hozzá a tojásokat.

  4. 04

    Közben a mogyorólisztet, a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót keverd össze egy tálban.

  5. 05

    Keverd össze az espressót a tejjel egy kancsóban. A lisztes keveréket és a tejes keveréket felváltva adagold a vajas keverékhez, majd keverd az egészet simára.

  6. 06

    Oszd el a tésztát a két formában és süsd őket körülbelül 40 percig. Hagyd kihűlni egy rácson.

  7. 07

    Közben készítsd el a csokoládémázat. A vajat, a porcukrot és a csokoládékrémet keverd krémesre.

  8. 08

    Helyezd az egyik süteményt egy tányérra. Fedd be egy réteg csokoládémázzal, és szórd meg a csokoládéforgács 2/3-ával. Ezután helyezd rá a másik tortalapot. Borítsd be a maradék csokoládémázzal, majd szórd meg a mogyoróval és a maradék csokoládéval.

  9. 09

    Igyál egy csésze kávét és... élvezd az ízek harmóniáját !