Cappuccino Pavlova

Elkészítési idő:
15 perc
Teljes idő:
135 perc
Eszközök
  • sütőpapír
  • kézi habverő
  • konyhai szita

Nincs ötleted, milyen desszerttel koronázd meg a karácsonyi vacsorát? Van egy ötletünk: ezzel a kifinomult, légiesen könnyű habtortával, amit még különlegeebbé tesz a kávé aromája.

Hozzávalók

  • ½ citrom
  • 260 gramm kristálycukor
  • 4 tk D.E Omnia 3in1 instant kávékülönlegesség
  • 5 tojás
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek fehérborecet
  • 250 ml habtejszín
  • 1 tk kakaópor
  • opcionális: bogyós gyümölcsök

Elkészítés

  1. 01

    Válaszd el a fehérjét az 5 tojás sárgájától, majd öntsd a tojásfehérjét a keverőedénybe, és lassan keverd össze! A habverőt fokozatosan állítsd magasabb fokozatra és addig keverd, amíg a tojásfehérje kemény nem lesz.

  2. 02

    Rajzolj egy 24 cm átmérőjű kört a sütőpapírra, és tedd egy tepsire!

  3. 03

    Ezután kanalanként add hozzá a cukor-kávé keveréket, miközben tovább kevered a habverővel. Ha a keverék megszilárdul és barna színűvé válik, óvatosan keverd hozzá a fehérborecetet és a kukoricakeményítőt!

  4. 04

    Egy tálban keverd össze a kávéport és a cukrot!

  5. 05

    A sütőt melegítsd elő 180, vagy légkeverés esetén 165 fokra!

  6. 06

    A masszát kör alakban a kanalazd a tepsibe és simítsd el a tetejét! Helyezd a tepsit a sütőbe és vedd le a hőmérsékletet 135, légkeveréses esetén 120 fokra!

  7. 07

    A citrommal zsírtalanítsd ki a keverőedényt, majd töröld szárazra papírtörlővel/konyharuhával!

  8. 08

    Süsd egy órát a sütőben, majd az ajtót nyitva hagyva hagyd kihűlni a pavlovát!

  9. 09

    Végül pedig verd kemény habbá a tejszínt és óvatosan forgasd rá a torta tetejére! Díszítésnek szitálj kakaóport a tortára és díszítsd bogyós gyümölcsökkel!