Minőségi garancia

Minőségi garancia

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Douwe Egberts név világszerte a magas minőségű, ízletes kávék készítéséről ismert. Hogy ezt az elvárást folyamatosan teljesíteni tudjuk, a gyártási folyamat minden lépésére gondosan odafigyelünk, és termékeink minőségét a gyártás és csomagolás minden szakaszában ellenőrizzük.

A kávélabor

Mielőtt a beérkező zöld kávé tételek a pörkölő üzembe kerülnek, kávészakértőink minden egyes nyerskávé tételből mintát vesznek gyárunk kávélaborjában, majd laboratóriumi körülmények között pörköljük és vizsgáljuk azt, íz- és esztétikai szempontokat is figyelembe véve. Itt próbapörkölés után minden szállítmány külön elbírálásra kerül, amelyeket egy minőségi kóddal látunk el. Keverőmestereink pontos leírással rendelkeznek minden keverék összetételéről, színéről, nedvességtartalmáról és egyéb fontos jellemzőjéről, ily módon mindig olyan receptúrájú kávét keverünk, mely biztosítja, hogy Ön minden alkalommal ugyanolyan minőségű és ízű Douwe Egberts kávét élvezhessen.

Gyártás

Mivel minden beérkező zöldkávé tétel egy kissé különböző lehet, ezért kávészakembereink a pörkölés és őrlés során módosítják a gyártási paramétereket, amennyiben szükséges. Az állandó íz és minőség biztosítása érdekében a pörkölőmester rendszeresen mintát vesz, ellenőrizzük azt, és amennyiben szükséges, módosítjuk az eljárást. Emellett mintákat küldünk a kávészakértőinknek is, akik szintén ellenőrzik és vizsgálják a pörkölt kávé színét, nedvességtartalmát és ízét. Bármilyen módon is készül a kávé, megvan az ideális őrlési eljárása, amelyhez a kezelőnek minden esetben pontosan kell beállítania az őrlőgépet. Az őrlés során szintén rendszeresen történik mintavételezés, majd a mintákat a szakértőink ellenőrzik a kóstolószobában.

Csomagolás

A pörkölés és őrlés befejeztével a kávé jól megkülönböztethető Douwe Egberts csomagokba kerül, melynek csomagolóanyagait is alaposan ellenőrizzük. Ezek a légmentesen záró vákuumcsomagok biztosítják, hogy a kávé hosszantartóan megőrizze aromáját, hogy Ön mindig friss kávét készíthessen otthonában.

Végső minőségi ellenőrzések

Az utolsó lépésben a minőségellenőrzési osztályunk megbizonyosodik arról, hogy minden vákuumcsomag tökéletesen zár és nincsenek hibás termékek, minden adat jól olvasható-e. Amennyiben hibát találunk, a teljes tételt újra átvizsgáljuk csomagonként, hogy megbizonyosodjunk a teljes légmentességről. Ezek után azokat a csomagokat, amelyeket az ellenőrzés során megfelelőnek találtunk, először fóliákba, majd raklapokra helyezzük, hogy gyárunkból kiindulva a raktárbázisokba, onnan a boltok polcaira, majd végül az Ön asztalára kerüljenek.